U svim školama i naredne nedelje neposredna nastava

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola odlučio da se od ponedeljka, 13. decembra, u svim osnovnim i srednjim školama primenjuje prvi model nastave, odnosno da učenici nastavu pohađaju neposredno.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu dostavio Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, u nedelji od 2. do 8. decembra broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1.454 (0,19 odsto).

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, ukupno je 13 (0,03 odsto) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 127 (0,31 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 15 (0,04 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela prešlo na onlajn nastavu (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Tim na nedeljnom nivou, na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz ,,Servisa za javno zdravlje“,  utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x