U toku obuka izviđača za savlađivanje vodenih prepreka (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ministarstvo odbrane
Podelite vest

Na rekama, kanalima i jezerima u rejonima van mirnodopskih lokacija u toku je obuka izviđača iz sastava Kopnene vojske za savlađivanje vodenih prepreka uz upotrebu formacijskih i improvizovanih plovnih sredstava.

Obuka predstavlja deo redovnih vežbovnih aktivnosti izviđačkih jedinica u letnjim uslovima, a izvodi se radi održavanja visokog nivoa osposobljenosti za realizaciju namenskih zadataka u dubini neprijateljevog rasporeda.

U ovom segmentu obuke težište je na osposobljavanju novih pripadnika jedinica za izradu plovnih objekata od priručnih sredstava, od toga kako odabrati materijal za izradu splava i proračunati opterećenje, do same izrade plovnog sredstva koje će omogućiti uspešno izvršenje zadatka bez otkrivanja položaja jedinice.

Izviđači tokom obuke uvežbavaju i maskiranje, patroliranje, prikrivanje tragova kretanja, izvršenje diverzije, te prikupljanje obaveštajnih podataka o neprijatelju i stanju na teritoriji uz upotrebu savremenih uređaja za osmatranje.

Obuka izviđačkih jedinica izvodi se tokom cele godine, na različitim tipovima terena širom zemlje i u svim vremenskim uslovima, kako bi izviđači Vojske Srbije uvek bili spremni da izvrše zadatak u skladu sa misijom i namenom jedinice.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x