U toku obuka za borbenu upotrebu samohodnih haubica

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto; Vlada RS/Ministarstvo odbrane
Podelite vest

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u samohodnom haubičkom artiljerijskom divizionu iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske u toku intenzivna obuka profesionalnog sastava za borbenu upotrebu samohodnih haubica 122 mm 2S1 „gvozdika“.

Posluge ovih artiljerijskih sistema se na poligonima za obuku i vežbovnom prostoru u okolini Vranja osposobljavaju za realizaciju kolektivnih zadataka i unapređuju obučenost za pružanje vatrene podrške manevarskim jedinicama Kopnene vojske.

U ovom periodu, vojnici i starešine uvežbavaju taktičke radnje prilikom izvođenja marša i posedanja vatrenih položaja, procedure u pripremi i izvršenju posrednog artiljerijskog gađanja i druge postupke neohodne za ostvarivanje iznenadne, efikasne i koncentrisane artiljerijske vatre po ciljevima na različitim daljinama.

Ovaj ciklus obuke biće završen realizacijom taktičke vežbe sa bojevim gađanjem, tokom koje će se u praksi proveriti osposobljenost posluga haubica za realizaciju namenskih zadataka u zimskim uslovima, kada je zbog snega i raskvašenog terena otežano izviđanje, izbor i maskiranje vatrenog položaja i određivanje elemenata za gađanje.

Samohodna haubica 122 mm 2S1 „gvozdika“ je namenjena za uništavanje i neutralisanje žive sile i artiljerijskih oruđa neprijatelja, rušenje otpornih tačaka, žičanih i drugih prepreka, pravljenje prolaza u minskim poljima i preprekama, kao i za osvetljavanje i zadimljavanje bojišta, precizira se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x