U toku prijavljivanje ugostitelja za sistem vaučera

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Izvor reke Moravice u blizini Sokobanje; Foto: Srbija Vesti, Maja Vodeničarski
Podelite vest

Prijavljivanje ugostitelja je u toku preko sistema E-turista, prva lista ugostitelja je već istaknuta, a drugi presek biće objavljen 12. januara na sajtu resornog ministarstva.

„Pozivaju se privredna društva, druga pravna lica, preduzetnici i zdravstvene ustanove koje organizuju boravak i pružaju usluge prevencije, lečenja i rehabilitacije, a pružaju usluge smeštaja i ishrane trećim licima, u skladu sa propisima kojim se uređuje oblast ugostiteljstva, kao i fizička lica koja pružaju ugostiteljske usluge u kategorisanim objektima domaće radinosti i seoskog turističkog domaćinstva, a u kojima se ugostiteljska delatnost obavlja u skladu sa propisima kojima se uređuje oblast ugostiteljstva, da se prijave radi dodele vaučera za subvencionisano korišćenje ugostiteljskih usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima“, piše u pozivu.

Vrednost vaučera iznosi 10.000 dinara i koristi se isključivo za pružanje usluge smeštaja u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera.

Vaučerom se ne može platiti usluga ishrane i pića, pružanje zdravstvenih ili drugih usluga, boravišne takse, odnosno drugih dadžbina. Trenutno je u opticaju 100.000 vaučera.

Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2024. godine.

Prijava građana za njihovo korišćenje počinje od 15. januara na šalterima javnog preduzeća Pošta Srbije.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, kao i zaposleni sa primanjima do limita koji je povećan na maksimalnih 80.000 dinara mesečno.

Tehnička podrška je dostupna na brojevima telefona
011/2606576, 011/2606521 i 011/3111569

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x