U toku rekonstrukcija graničnog prelaza Horgoš (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Uprava carina RS
Podelite vest

15Radovi na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš, jednog od najopterećenijih i najfrekventnijih u zemlji, u punom su jeku.

Kako se približava i početak turističke sezone, broj putnika i vozila će neminovno rasti, tako da treba očekivati i duža zadržavanja od uobičajenih.

Treba imati u vidu da je prošle godine tokom letnje sezone (jun, jul i avgust), uprkos smanjenoj fluktuaciji usled pandemije, preko ovog graničnog prelaza u našu zemlju ušlo preko milion i po putnika, a izašlo oko 1,2 miliona ljudi.

U istom periodu je preko Terminala Horgoš u zemlju ušlo više od 43.000 kamiona, a iz nje izašlo gotovo 40.000 teretnjaka.

Povremeno zatvaranje pojedinih traka, već uslovljava duža zadržavanja u teretnom saobraćaju i stvaranje dužih kolona kamiona na izlazu iz zemlje, na šta granične službe ne mogu da utiču.

Prema najavi Ministarstva saobraćaja i infrastrukture, radovi na samom prelazu, kao i na prilaznim saobraćajnicama trajaće oko godinu i po dana, tako da bi preporuka bila da se kao alternativa korste drugi manji prelazi. Za putnički saobraćaj su to Kelebija, Đala, Horgoš II, Rabe, Bački Breg, Bački Vinogradi, Bajmok i Rastina, a za teretni Terminal Kelebija.

Podsećamo da je trenutno stanje na prelazima moguće proveriti preko kamera AMSS, pa je savet, da se pre kretanja  na put obavezno informišete o situaciji na odabranom prelazu, jer se ona, naročito u vreme praznika i sezone godišnjih odmora, menja iz sata u sat.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x