U uputstvo za baštenski usisivač sakriven dijamant, pošiljka u Beograd stigla iz Izraela (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Uprava carina
Podelite vest

Carinici su krajem februara u Pošti Beograd sprečili pokušaj krijumčarenja dijamanta mase 1,44 karata koji se nalazio u brzoj poštanskoj pošiljci.

Dijamant je otkriven pregledom EMS pošiljke pristigle iz Izraela, a bila je namenjena primaocu u Beogradu. U pošiljci izdvojenoj za pregled naizgled se nalazilo nešto drugo. Pošiljalac je primaocu poslao uputstvo za mali usisivač za lišće.

Carinici su pregledom pošiljke ustanovili da se u sredini zapakovanog uputstva nalazi neobična neravnina, pa kada su otvorili ‘ ‘uputstvo za usisivač za lišće” imali su šta i da vide.

Sredina uputstva je bila isečena i izdubljena u obliku pravougaonika, a tu je smešten paketić u kome se nalazio dijamant. Na paketiću u koji je dijamant bio uvijen naznačena je zemlja porekla i masa izražena u karatima 1,44 Ct.

Foto: Uprava carina

S obzirom na specifičnost robe otkrivene u prekršaju, nije moguće precizirati vrednost dok se ne uradi stručna analiza, ali je pretpostavka da je reč o dragom kamenu čija vrednost iznosi više hiljada evra.

Protiv primaoca je pokrenut prekršajni postupak i njemu će biti uručen poziv, kao i prekršajna prijava.

Iz Uprave carina upozoravaju da je slanje dragocenosti poput dijamanata, nakita, dukata i novca dozvoljeno samo ukoliko je reč o vrednosnim pismima, dok se ostalim poštanskim pošiljkama (u paketima, pismonosnim i brzim pošiljkama) takvi predmeti ne mogu slati.

Foto: Uprava carina

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x