U Zaječaru uskoro 32. Festival ‘Dani Zorana Radmilovića’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen
Podelite vest

U Zaječaru će se od 17. do 24. oktobra održati tradicionalni festival pozorišnih predstava, “Dani Zorana Radmilovića”.

U utorak, 17. oktobra u 19 sati u sali zaječarskog pozorišta biće organizovano književno veče akademika Dušana Kovačevića posvećeno pedestogodišnjici predstave “Radovan III”, koju je maestralno igrao Zoran Radmilović, inače rođeni Zaječarac. Ovom književnom večeri, Dani Zorana Radmilovića će i zvanično početi.

U sredu, 18. oktobra u 18 sati  ispred spomenika Zoranu Radmiloviću biće održan “Pesnički pozdrav Zoranu Radmiloviću”, a u 20 sati u sali pozorišta igraće se predstava ” (Pra)Faust”, po tekstu Volfanga Getea, u režiji Borisa Liješevića. Ovu predstavu igra Beogradsko dramsko pozorište (BDP).

U četvrtak, 19, oktobra u 20 sati, u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda  od 20 sati igra se drama “Očevi i oci”, po tekstu Slobodana Selenića, u režiji Veljka Mićunovića.

U petak 20. oktobra  takođe od 20 sati publici u Narodnom pozorištu u Zaječaru predstaviće se Jugoslovensko dramsko pozoršte iz Beograda predstavom “Razvojni put Bore Šnajdera”, na tekst Aleksandra Popovića u režiji Egona Savina.

U subotu, 21. oktobra od 20 sati predstava  Đovanija Bokača “Dekameron”, u režiji  Dejana Projkovskog. Ovu predstavu izvode ansambli iz Crne Gore i Srbije: JU Gradsko pozorište Podgorica, Kulturni centar Bar – Festival Barski ljetopis Bar i Narodno pozorište Niš.

U nedelju 22. oktobra po tekstu Ive Andrića – “Gospođica”  gostuje Narodno pozorište iz Banjaluke, Republika Srpska. Režiju ovog komada potpisuje Đurđa Tešić, a predstaa počinje u 20 sati.

U ponedeljak, 23. oktobra na istom mestu i u isto vreme biće odigrana predstava “Čista kuća” Sare Rul, u režiji  Andree Pjević. Ovaj komad izvodi ansambal pozorišta “Atelje 212” iz Beograda.

Poslednjeg dana, u utorak 24. oktobra, “Dani Zorana Radmilovaća” se svečano zatvaraju, a u čast nagrađenih publika će moći da vidi “Čehovljevu sobu  – sezona prva”, devet kratkih Čehovljevih priča u režiji Nikole Zavišića. Komad igra Narodno pozorište Timočke krajine “Zoran Radmilović” iz Zaječara. I ova predstava počinje u 20 sati u sali zaječarskog pozorišta.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x