U Zrenjaninu počinje 10. Horski festival Slobodan Bursać

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: TO Zlatibor
Podelite vest

Jubilarni 10. Horski festival “Slobodan Bursać” biće otvoren večeras u zrenajninskom Kulturnom centru, i tokom tri dana nastupiće 22 hora – mešovitih, muških, ženskih i dečijih, sa oko 700 izvođača, a završno veče posvećeno je preminulom kompozitoru Korneliju Kovaču.

Horski festival “Slobodan Bursać” pokrenut je u znak sećanja na dugogodišnjeg dirigenta hora Muzičkog društva “Josif Marinković” koji je, pod njegovim vođstvom 1987. godine u engleskom gradu Langolenu osvojio prestižnu titulu “Hor sveta”.

Ove godine biće obeleženo i tri decenije od smrti Slobodana Bursaća (1941-1993), tako da će horski festival proteći u znaku dve godišnjice.

Festival će biti otvoren večeras u 20 časova, dok će u subotu 3. juna, na matineu u 11 časova nastupiti dečiji horovi, a u večernjem terminu od 20.00 vokalni kvarteti i grupe, i mešoviti horovi.

U nedelju, 4. juna, u 20 časova, festival će biti završen celovečernjim koncertom Kamernog hora “Odjek” iz Požarevca, pod nazivom “Jedno prošlo doba, a publika će imati priliku da čuje brojne numere Kornelija Kovača, koje su za sva vremena obeležile regionalnu muzičku scenu.

Tokom festivala u Izložbenom salonu Kulturnog centra, biće postavljena i retrospektivna izložba plakata koji su predstavljali festival i festivalske aktivnosti proteklih deset godina, a pre svake festivalske večeri biće emitovan i kratki dokumentarni film koji će predstaviti festival u proteklim godinama.

Horski festival “Slobodan Bursać” uvršten je u kalendar manifestacija od značaja za Grad Zrenjanin. Ulaz na sve programe festivala je besplatan.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x