Učenici i roditelji mogu u subotu elektonskim putem da provere tačnost liste želja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Završni ispit u Nišu: Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Učenici i roditelji sutra mogu da provere tačnost liste želja za upis u srednje škole, elektronskim putem preko portala Moja srednja škola ili u samim školama, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ukoliko imaju prigovor na izražene liste želja prigovor mogu da podnesu u osnovnoj školi od 8.00 do 15.00, gde je i unošenje ispravki.

Elektronsko popunjavanje liste želja preko portala Mojasrednjaskola.gov.rs. bilo je omogućeno do 6. jula do ponoći, nakon čega je sistem zaključan, a roditelji su mogli sutradan u školama da predaju listu želja u papirnom obliku.

U ponedeljak, 11. jula biće objavljena konačna lista želja, a roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu rasporedjenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama, kada će biti objavljena preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je 14. jula 2022, dok će 15. jula biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Od 14. do 20. jula je upis učenika u srednje škole posle prvog i drugog upisnog kruga.

Ministarstvo navodi da će se sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu „obavljati bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu Mojasrednjaskola.gov.rs“.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x