Udruženje Moja Srbija: U 2023. godini 100.000 vaučera za odmor

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti/OSR
Podelite vest

U Predlogu budžeta za 2023. godinu, Vlada je opredelila sredstva za 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, saopštilo je danas Udruženje Moja Srbija.

To udruženje pozvalo je ugostitelje i hotelijere da se uključe u akciju i da svojim učešćem omoguće građanima što veći izbor objekata i destinacija za odmor tokom 2023. godine.

“Tokom poslednjih osam godina, subvencije u oblasti domaćeg turizma dale su izvanredne rezultate. Prihodi od turizma rastu iz godine u godinu, veliki broj naših građana odlučuje da svoj odmor ili jedan deo odmora provede u Srbiji, a ugostitelji u sve većoj meri ulažu sredstva u proširenje i uređenje smeštajnih kapaciteta”, navelo je uduženje.

Prvobitno odobrena količina vaučera u ovoj godini potrošena je za manje od mesec dana, ali zahvaljujući dodatnoj količini, koja je odobrena u junu, smeštajni kapaciteti su u potpunosti popunjeni do kraja novembra.

U udruženju “Moja Srbija” veruju da će i tokom ove godine Vlada pronaći dodatna sredstva i dostići kvotu od 250.000 vaučera, što bi u značajnoj meri zadovoljilo potrebe građana.

Kao i u ranijem periodu, građani su i ove godine za svoj odmor najčešće birali Zlatibor, Sokobanju i Vrnjačku banju, ali je veliko interesovanje vladalo i za Prolom banju, Ribarsku banju, Taru, Divčibare, Kopaonik, kao i za mnoga druga mesta.

Građanima će za subvencionisani odmor tokom sledeće godine biti na raspolaganju više od 3.500 kategorisanih ugostiteljskih objekata.

“Nadamo se da će uz vaučere za odmor u našoj zemlji, Vlada pronaći sredstva za pokretanje akcije podele vaučera za kupovinu domaćih proizvoda malih proizvođača iz Srbije”, rekao je Milan Ristić iz udruženja “Moja Srbija” i dodao da bi ove dve subvencije činile jedinstvenu celinu, kojom bi se dodatno podstakao razvoj unutrašnjosti zemlje.

Najveći broj poljoprivrednih gazdinstava nalazi se u ruralnim oblastima, pa bi, kako je navedeno, izdvajanjem sredstava iz budžeta za subvencionisanu kupovinu njihovih proizvoda, pokrenuo razvoj tih oblasti i veće interesovanje mladih za život i rad u tim krajevima.

“Na pragu smo nove ekonomske krize, za koju ne znamo niti kog će intenziteta biti, niti koliko će trajati. U takvim uslovima neophodno je da se okrenemo našim resursima, da podstaknemo porodičnu proizvodnju i da obezbedimo bolji standard i sigurniju budućnost našim građanima, pre svega u unutrašnjosti Srbije”, ocenio je Ristić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x