Udruženje penzionisanih vojnih lica: 20.000 dinara mali deo otetog od penzionera

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije saopštilo je danas da je uplata od po 20.000 dinara pomoći penzionerima samo mali deo otetog od svih penzionera pre deset godina.

Uplata oko 33 milijarde dinara ili 280 miliona evra je, kako je saopšteno, samo mali deo otetog od svih penzionera odsustvom ili nepotpunim usklađivanjem penzija od 2012. godine.

“Država ili Aleksandar Vučić, koji se na svakom koraku predstavlja kao njen vlasnik, penzionerima je dužan uvećanje svih penzija za najmanje 30 odsto, jer su one od 2012. godine toliko izgubile na svojoj realnoj vrednosti. To svaki penzioner saznaje kada ode u kupovinu najneophodnijih životnih potreba”, naveli su iz tog udruženja.

Kako se dodaje, “deo penzionera, Miloševićevih milijardera, najbolje znaju da uvećani nominalni iznosi ne znače ništa u podivljaloj inflaciji ekonomskog tigra u Evropi”.

“Posledica toga može biti i neuobičajeno povećan broj penzionera koji odlaze na neko bolje mesto od života u Кrkobabićevom zlatnom dobu. Neprekidno zahvaljivanje penzionerima lažljivog političara koji je 2014. godine obećao da neće, a zatim smanjio penzije, ne može sakriti činjenicu da je to prvi put u istoriji Srbije urađeno”, naveli su iz Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije.

Smatraju da mu “samo njegova kontrola lažovizija omogućava da manipulacijama starih i bolesnih građana Srbije opstaje na vlasti”.

“Otetih 840 miliona evra smanjenjem penzija od 1. novemra 2014. do 30. septembra 2018. godine, kao i svaki kredit, raste na osnovu zakonskih kamata i već sada iznosi preko 1,6 milijardi evra”, ukazali su iz tog udruženja.

Istakli su i da je oko 35 milijardi dinara, potrošenih na predizbornu promociju SNS, moglo da se u 2022. godini iskoristi na zakonito podizanje najniže ili garantovane penzije za oko 600.000 penzionera čije penzije su manje od 20.000 dinara.

Među njima je i oko 160.000 poljoprivrednih penzionera koji primaju manje od 12.700 dinara.

“Moglo je, ali bi u tom slučaju manji broj penzionera-birača bio obmanut da im je Aleksandar Vučić nešto dao iz svoga džepa”, navelo je Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x