Udruženje toplana Srbije: Počelo grejanje, ima manjih tehničkih problema

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Pogled na toplanu na Dorćolu sa Zemunskog keja, foto: BetaPhoto/Milan Timotić/DS
Podelite vest

Direktor Udruženja toplana Srbije Dejan Stojanović izjavio je danas da su sve toplane pustile sisteme za daljinsko grejanje i da ima manjih tehničkih problema koji su uobičajeni, a da prioritet u otklanjanju kvarova imaju oni zbog kojih se ne greju celi objekti.

“Sve toplane u Srbiji pustile su sisteme za grejanje, ima manjih tehničkih problema koji se otklanjaju, ali dramatičnih problema nema”, rekao je Stojanović agenciji Beta.

Dodao je da prioritet u otklanjanju kvarova na sistemima daljinskog grejanja imaju oni gde celi stambeni i poslovni blokovi nemaju grejanja i istakao da su sve toplane obezbedile dovoljno energenata i da to neće biti problem.

Na pitanje kako će toplane odgovoriti na zahteve građna da im se umanje računi zbog pomeranja grejne sezone za dve nedelje Stojanović je rekao da je do sada važilo pravilo da se računi za grejanje i ne uvećavaju kada je grejna sezona trajala duže nego što je propisano.

Drugo pravilo je, kako je rekao, da se cene grejanja određuju na osnovu godišnjih troškova i da bi eventualne korekcije mogle biti razmatrane nakon godišnjih izveštaja o prihodima i rashodima toplana.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x