Uhapšena medicinska sestra i još troje zbog lažiranja podataka o vakcinaciji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Policija je uhapsila četiri osobe, medju kojima i medicinsku sestru Doma zdravlja Stari grad u Beogradu, zbog sumnje da su u službene evidenije uneli lažne podatke o vakcinaciji jednog muškarca protiv korona virusa, saopšteno je danas.

Uhapšene su Lj.N. (27) i S.K. (40), zaposlene u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu Beograd, medicinska sestra Doma zdravlja Stari grad J.R. (62) i M.R.R. (23) zbog sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem, odnosno zloupotreba službenog položaja.

Lj.N. je osumnjičena da je preko S.K. uticala na J.R. da u službene evidencije tog doma zdravlja unese podatak da je vakcinom imunizovan jedan muškarac, iako nije, za šta je Lj.N. od supruge tog muškarca M.R.R. primila 24.000 dinara.

Lj.N. je osumnjičena i da je uticala na šezdesetčetvorogodišnju lekarku u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu Beograd da izda dokument o pregledu dvadesetpetogodišnjeg muškarca, iako on nije bio na pregledu, kako bi dobio Potvrdu o privremenoj sprečenosti za rad i tako opravdao nedolazak na posao.

Policija će protiv lekarke podneti krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja a protiv 25-godišnjaka zbog falsifikovanja isprave.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x