Uhapšeni upravnik i vaspitač niškog zatvora zbog mita u iznosu od 5000 evra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: pritscreen RTV Belle amie
Podelite vest

Upravnik KPZ Niš D.P, S. M, vaspitač KPZ Niš i H. J. uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su kao organizatori i pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršili krivično delo primanje mita.

Kako je istaklo Tužilaštvo za organizovani kriminal, a u saradnji sa BIA, upravnik Kazneno-popravnog zavoda Niš uhapšen je zbog sumnje da je ovo krivično delo počinio u toku ove godine.

Krivična prijava će biti podneta i protiv osuđenika D. I. , zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita iz člana 368 stav 1 KZ – saopštili su iz Tužilaštva.

Oni su osumnjičeni da su od zatvorenika, koji su ispunili zakonski uslov za podnošenje zahteva za uslovni otpust iz zatvora, uzimali mito od 5.000 evra kako bi sačinili pozitivan izveštaj pred nadležnim sudovima u cilju dobijanja otpusta.

„Ova organizovana kriminalna grupa je tokom ove godine stvorila plan delovanja za pronalaženje osuđenika koji izdržavaju kaznu u KPZ Niš i koji su ispunili zakonski uslov za podnošenje zahteva za uslovni otpust, a koji pristaju da daju 5.000 evra. Nakon prijema novca sačinio bi se izveštaj, na osnovu kojih bi se predstavnici KPZ Niš pozitivno izjasnili pred nadležnim sudovima u cilju dobijanja otpusta (osuđenika-davaoca mita)“, navodi  tužilaštvo.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x