Kraljevo: Uhapšeni zbog sumnje za pranja novca, stekli 30 stanova pozajmljivanjem para

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala, BIA i Poreskom policijom su, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili M. M. (40) zbog sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, i J. Dj. (31), koja se sumnjiči za krivično delo pranje novca u pomaganju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, oni su uhapšeni u nastavku akcije „Gnev“.

„M. M. se tereti da je od 2014. godine gradjanima iz Kragujevca i okoline tog grada pozajmljivao novac pod kamatom za koju su se usmeno dogovorili, sačinjavao ugovore o zajmu koje nije overavao kod javnog beležnika i priznanice koje je overavao kod advokata, a potom pokrenuo sudske postupke protiv osoba koje novac nisu mogle da vrate, nakon što je prethodno upisivao da im je na ruke dao znatno veći iznos“, navodi se u saopštenju.

On je, kako se sumnja, od gradjana koji nisu mogli da izmire dugovanja zahtevao da mu predaju nepokretnosti i na taj način je stekao 30 stanova, kuća i poslovnih prostora, kao i gradjevinsko zemljište u vrednosti od 45.8 miliona dinara.

M. M. je osumnjičen i da je neovlašćenim kreditiranjem gradjana ostvario prihode u iznosu 51,1 miliona dinara za koje nije podnosio poreske prijave, čime je oštetio republički budžet za više od 1,5 miliona dinara.

„U izvršenju krivičnog dela pranje novca, M. M. je, kako se sumnja, pomagala njegova nevenčana supruga J. Dj., koja je od 2016. godine stekla, koristila i otudjila imovinu u vrednosti od 80.000 evra, iako je znala da potiče iz kriminalnih delatnosti“, navodi se u saopštenju.

Prilikom hapšenja od osumnjičenih je oduzet automobil „audi A8L“, dok im je na osnovu naredbi nadležnog tužilaštva zabranjeno raspolaganje nepokretnostima, uz upis zabrane u javnu knjigu, otudjenja i opterećenja. reč je o 12 kuća, četiri stana, četiri pomoćne zgrade, jednom poslovnom prostoru i 48 katastarskih parcela poljoprivrednog i više hektara gradjevinskog zemljišta na teritoriji Kragujevca, Knića i Topole.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x