UNS: Ivan Miljković novac od novinarske nagrade uplatio u humanitarne svrhe

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ovogodišnji dobitnik nagrade koju dodeljuje ogranak Udruženja novinara Srbija (UNS) na Кosovu i Metohiji, novinar Ivan Miljković, odlučio je da novčani deo nagrade uplati u humanitarne svrhe, saopštio je danas UNS.

Glavni i odgovorni urednik portala Riznica, koji je nagradu dobio u kategoriji “radijsko novinarstvo” uplatio je polovinu novčanog iznosa za pomoć Ivoni Ivanović iz Кuzmina, kod Кosova Polja, koja se osam godina nalazi u dijabetičkoj komi.

Drugu polovinu Miljković je opredelio za porodicu kolege snimatelja sa televizije “Most” Branka Spasića kome je početkom decembra do temelja izgorela kuća.

Novinar Ivan Miljković je istakao za UNS da je lep osećaj kada dobijete priznanje za svoj rad, ali je lepši kada znate da time možete još nekoga da učinite srećnim, jer “sreća vredi i lepa je samo dok se deli s nekim”.

“Ni jednog trenutka se nisam dvoumio oko toga da novčani deo nagrade preusmerim u humanitarne svrhe. Neka ovo moje malo bude na pomoć Branku i njegovoj porodici i Ivoni i njenoj porodici i neka im Bog pomogne u njihovoj borbi”, rekao je novinar Ivan Miljković.

U obrazloženju ovogodišnjeg žirija koji je odlučivao o nagradama navedeno je da radijska emisija “Кad reč iskoči od srce” autora Ivana Miljkovića obrađuje zanimljivu temu profesionalno i kreativno, sa adekvatnim sagovornicima, stručnim licima, ali i onima koji “žive taj dijalekt”.

UNS-ov ogranak Godišnje novinarske nagrade dodeljuje drugu godinu zaredom u saradnji sa Misijom OEBS-a na Кosovu.

Pored Miljkovića, ovogodišnji dobitnici nagrada su novinarka i urednica portala medijacentar.info Sanja Đokić i dokumentarista Žarko Joksimović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x