UNS osudio preteće upozorenje koje je Lazović uputio novinarima RTS-a

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto> Ne davimo Beograd
Podelite vest

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je preteće upozorenje poslanika Zeleno levog fronta Radomira Lazovića koje je na jučerašnjem protestu “Srbija protiv nasilja” uputio zaposlenima u Radio televiziji Srbije (RTS).

UNS u saopštenju navodi da je Lazović na protestu “Srbija protiv nasilja” najpre upozorio novinare RTS-a da ne izveštavaju kao novinari televizije Pink, a zatim je tablu sa logom RTS-a koja se nalazi ispred te medijske kuće, ofarbao sprejom u ružičastoj boji.

“Imamo jednu malu poruku za RTS – mi želimo da radite u interesu građana. Ne želimo da budete Pink. Vidimo da ste postali Pink, a to ne želimo. Smatrajte ovo upozorenjem”, naveo je UNS reči Lazovića.

UNS je ocenio da građani i narodni poslanici imaju pravo da na protestima izraze nezadovoljstvo radom medija i da im to niko ne može osporiti, ali smatra da su takve preteće poruke novinarima i medijskim radnicima neprihvatljive.

“Stav UNS-a je da poruke poput Lazovićeve ne mogu da doprinesu unapređenju kvaliteta medijskog sadržaja koji se objavljuje na RTS-u niti slobodi zražavanja”, stoji u saopštenju.

UNS je dodao ta takve poruke nekome mogu da budu pokriće za nedozvoljene pritiske i pretnje novinarima i da su kao takve nedopustive, “bilo sa koje strane političkog spektra poticale”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x