Upravni sud poništio odluku MUP-a kojom je Dumanović dobio otkaz u policiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: mup.gov.rs
Podelite vest

Upravni sud uvažio je tužbu bivšeg pripadnika Uprave kriminalističke policije (UKP) i jednog od osnivača pokreta Oslobodjenje Milana Dumanovića, zbog otkaza koji je dobio 2019. godine, saopštio je danas taj pokret.

Kako se navodi u saopštenju, sud je poništio rešenje disciplinske komisije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), samim tim ukinuo rešenje o otkazu i naložio policiji da donese novo rešenje.

Dumanovićev pravni zastupnik Vladimir Todorić rekao je da je MUP sada dužan da Dumanovića vrati na posao.

“Usled apsolutne zastarelosti disciplinske odgovornosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova je takodje u obavezi da zaustavi svaki dalji progon Dumanovića”, rekao je Todorić.

On je dodao da je to druga presuda u korist Dumanovića u tom slučaju.

“Još jednom je dokazano da su otkazi uručeni nelegalno i da se zakon u slučaju Milana Dumanovića krši već pet godina”, kazao je Todorić.

Dumanović je izjavio da je sada “ogoljeno jasno da se radi o političkom progonu”.

“Sve vreme govorimo da se radilo o čišćenju Uprave kriminalističke policije, jednog od najvažnijih odeljenja policije u borbi protiv kriminala, od poštenih policajaca. To je sprovodila (bivša državna sekretarka MUP-a) Dijana Hrkalović direktno po nalogu (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića”, naglasio je Dumanović.

On je podsetio da je pre dve nedelje takodje pobedio u sudskom procesu na osnovu krivične tužbe direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića.

Gašić je tužio Dumanovića nakon gostovanja u emisiji “Utisak nedelje”, kada su izneta “saznanja da su Srpska napredna stranka (SNS) i političke strukture u BIA umešane u trgovinu narkoticima”.

“Sud ovim odlukama praktično potvrdjuje da je SNS umešana u kriminalne radnje u Srbiji”, kazao je Dumanović.

Policajci Milan Dumanović i Mladen Trbović otpušteni su nakon što su se javno usprotivili političkim zloupotrebama koje u MUP-u sprovodi Srpska napredna stranka.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x