Uređenje odvodnih kanala u Opštini Žitorađa

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vojska Srbije
Podelite vest

Pripadnici inžinjerijskih jedinica Kopnene vojske u saradnji sa javnim komunalnim preduzećem „Žitorađe u toku nedelje, angažuju se na raščićavanju odvodnih kanala u Opštini Žitorađa.

Aktivnost se realizuje kroz izvođenje inžinjerijske obuke pripadnika Vojske Srbije, a u okviru projekta civilno-vojne saradnje, sa ciljem preventivnog delovanja na propusnu moć odvodnih kanala, kako bi se predupredile posledice od velikih atmosferskih padavina.

Foto: Vojska Srbija

Ovim načinom saradnje sa civilnim strukturama, Vojska Srbije pored toga što pomaže lokalnom stanovništu u poboljšanju standarda života, vrši i obučavanje profesionalnih pripadnika za upotrebu savremenih inžinjerijskih mašina, koje se angažuju i na ovim zadacima.

Foto: Vojska Srbije

Savremena mehanizacija koja se koristi za realizaciju ovog zadatka, uvedena je u operativnu upotrebu u Vojsci Srbije u toku prethodnih godina, a ovo nije prvi projekat ovog tipa na kome su angažovane. U toku prethodnog perioda realizovano je više projekata ovog tipa, dok se i u budućnosti planira dalja realizacija sličnih projekata, kako bi se stvorili bolji uslovi života i jačalo međusobno poverenje sa građanima Republike Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x