Urednički kolegijum NIN-a: Posao ćemo nastaviti u novom nedeljnom listu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: www.nin.rs printscreen
Podelite vest

Urednički kolegijum Nedeljnih informativ novina (NIN) saopštio je danas da će novinari posao nastaviti u novom nedeljnom listu pošto se ne slažu sa “promenom koncepcije” koju je najavila nova vlasnica Jelena Drakulić Petrović.

“Nova vlasnica Jelena Drakulić Petrović najavila je promenu koncepcije nedeljnika NIN, ali nas nije uverila da ćemo svoj posao moći i dalje da radimo kako smo dosad činili – beskompromisno i rukovodeći se isključivo imperativima profesionalnog novinarstva”, navedeno je u saopštenju.

Na sajtu tog nedeljnika objavljeno je da je dugogodišnji glavni i odgovorni urednik Milan Ćulibrk odlučio da se povuče sa uredničke funkcije posle 8. februara.

Doskorašnja zamenica glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Vesna Mališić izjavila je nedavno da nije prihvatila ponudu menadžmenta da bude urednik “istraživačkog tima NIN-a”.

Ona je tada za agenciju Beta kazala da je napustila tu redakciju, ali ne i novinarstvo.

Kompanija “Ringier Srbija”, u čijem je vlasništvu “Blic”, prenela je krajem avgusta celokupan vlasnički udeo u NIN-u svojoj generalnoj direktorki Jeleni Drakulić.

Tada je poručeno da novi vlasnik neće uticati na rad i uređivačku politiku redakcije štampanog izdanja NIN.

Prvi broj NIN objavljen je 1935. godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x