Vaterpolisti protestovali ispred Gradske kuće u Nišu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto> Srbija Vesti
Podelite vest

Igrači, rukovodsto i članovi stručnog štaba Vaterpolo kluba Nais protestovali su danas ispred Gradske kuće u Nišu zbog najavljenog smanjenja budžetskih sredstava za sportske klubove u tom gradu.

Predsednik Skupštine vaterpolo kluba Nais ,Milan Krstić, podsetio je da Grad Niš namerava da naredne godine izdvoji iz budžeta samo 150 miliona dinara za sve sportske klubove, što je 62,5 odsto manje u odnosu na 2020. godinu kada je taj iznos bio 400 miliona.
“Ovo je poslednji pokušaj da pred samu sednicu Skupštine grada da se nešto promeni amandmanom, a gradska vlast to može. ovo je takdje poslednji pokušaj da se obezbedi funkcionisanje sportskih klubova u našem gradu”, istakao je Krstić.
On je kazao da se potrudio da o problemu sa kojim su suočeni sportski klubovi u Nišu obavesti predsednika države Aleksandra Vučića i sve gradske strukture.
Na njima je, dodao je, da odluče da li Niš treba da se svede na palanački sport.
“Došli smo u situaciju da smo od strane gradonačelnice okarakterisani kao lopovi, da se u sportskim klubovima, dešavaju neke čudne stvari i da je taj novac otišao na nešto što nije potrebno. Sa druge strane, svi znamo da u  gradu imamo Upravu za sport gde svi pravdamo sredstva i mislim da se to najbolje radi u Srbiji”, rekao je Krstić.
Prema njegovim rečima, sportski klubovi u Nišu su se već odrekli svega, a nakon novog smanjenja budžetskih sredstava svi klubovi će ispasti iz prvoligaških takmičenja i neće moći da dobiju novac koji im se sada dodeljuje jer se drugoligaški klubovi drugačije vrednuju.
“Predsednik Srbije i Vlada Srbije su pomogli sportskim kolektivima i sada se očekuje pomoć države, ali to nije dovoljno, potrebna je i pomoć grada. Politika grada, medjutim je u suprotnosti u sa politikom države jer se iz godine u godinu smanjuju sredstva za sportske klubove”, naglasio je Krstić.
Pozivu za protest vaterpolista danas su se, od svih sportskih klubova, odazvali jedino fudbaleri Fudbalskog kluba Delijski vis.
Vaterpolisti su tokom protesta razvili transparent sa Vučićevom fotografijom i natpisom “Predsedniče stanite u odbranu niškog sporta”, a na kraju protesta su ispod ulaznih vrata ostavili svoje zahteve, jer obezbedjenje Gradske kuće nije reagovalo na zvono.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x