Veče dečijeg folklora na Kraljevom trgu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Turistička organizacija Zlatibor
Podelite vest

Zlatiborsko kulturno leto se polako približava, a sinoćni koncert mališana koji su učesnici 4. Folklornog kampa „Zlatiborska noć“ bio je svojevrsna uvertira u bogat kulturno-umetnički i zabavni program koji tek predstoji ovog leta na „zlatnoj planini“.

Mališani su se predstavili sa 10 koreografija, igrama iz svih delova Srbije. Sa osmehom i dobrim raspoloženjem nastupili su KUD –ovi Desanka Maksimović iz Hrtkovaca, Duško Trifunović iz Broda (RS), Liješće iz Leskovca i Hajduk Stanko iz Šapca, KUD Doma kulture Prnjavor, i pružili publici nesvakidašnji doživljaj. Bilo je tu i zvuka i densa u duhu Teksasa, a najveće aplauze pobrali su članovi KUD-a Jadranče iz Jadranske Lešnice sa koreografijom Đurđevdan u Pasjanu. Igrale su se i igre iz Mačve, Šumadije, Leskovca, Kobišnice, Zaječara, a poseban pečat koncertu dao je i nastup KUD-a Bosiljak iz Dervente igrama iz Posavine.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

U organizaciji udruženja „Hajduk Stanko“ iz Šapca i uz pomoć Turističke organizacije Zlatibor od 17. do 20. juna ovogodišnji, četvrti po redu folklorni kamp „Zlatiborska noć“ okupio je više od 300 mališana iz Srbije, Republike Srpske i Severne Makedonije. Oni će uz druženje i upoznavanje učestvovati u folklornim radionicama na otvorenom gde će učiti pesme i igre iz različitiih krajeva u kojima živi srpski narod, a u cilju očuvanja srpske narodne tradicije i kulture. Takođe, imaće priliku da se oprobaju i u školici crtanja i plesa, ali i upoznaju se sa najvećim zlatiborskim atrakcijama, poput Stopića pećine, Gold Gondole, Vodopadom u Gostilju, Starim selom u Sirogojnu, El Pasom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x