Večeras počinje 71. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Dom omladine Beograda printscreen
Podelite vest
Martovski festival – 71. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, stalna manifestacija u oblasti kulture od značaja za Beograd, biće svečano otvoren večeras u 19.00 u Domu omladine.Na svečanom otvaranju biće uručena nagrada za životno delo Martovskog festivala Lordanu Zafranoviću i priređena svetska premijera dugometražnog dokumentarnog filma “Sanjalice” reditelja Vladimira Petrovića, o istoimenom ženskom bendu iz Beograda, najstarijem te vrste na Balkanu, koji je bio aktivan sredinom šezdesetih godina prošlog veka u nekadašnjoj Jugoslaviji.

Jedan od najstarijih filmskih festivala u Evropi i svetu, ove godine trajaće pet dana i tradicionalno će predstaviti bogat filmski program u nekoliko nacionalnih takmičarskih kategorija: dokumentarni film do 50 i preko 50 minuta, eksperimentalni film i video art, animirani film i kratki igrani film.

U takmičarskom programu biće prikazano 98 filmova, od čega je čak 80 premijera, a pored takmičarskog, biće prikazan i raznovrstan revijalni filmski program podeljen u celine “Svetska panorama”, “Regionalna panorama” i “Domaća panorama”, sa mnogim ekskluzivnim premijerama, najavio je organizator.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x