Večeras počinje glavni program Nišvil džez festivala

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Glavni program međunarodnog, 29. po redu Nišvil džez festivala počinje večeras na više pozornica u Niškoj tvrđavi i trajaće do nedelje, 13. avgusta.

Festival poslednjih godina okuplja i glumce, producente, reditelje, književnike i druge umetnike na brojnim pratećim manifestacijama, kao što je Nišvil džez teatar koji je počeo 4. avgusta.

Prateći program od 10. do 13 avgusta čine i filmske projekcije, promocije knjiga i “Striporama” – Međunarodni festival stripa i pop kulture.

Prema najavi organizatora, za deset dana trajanja festivala biće izvedeno 280 različitih programa na 16 scena, na kojima će nastupiti oko 900 izvođača.

Među izvođačima će biti, između ostalih i Tricky, Ida Nielsen, Asian Dub Foundation i Teodosii Spasov, Roberto Fonseca i “Dubioza Kolektiv”.

Prateći programi su besplatni, osim za “Hip Hop – Midnight Jazzdance” pozornicu za koju ulaznica košta 500 dinara po večeri, s tim što oni sa kupljenim kompletima karata ne plaćaju ulaznice za programe na toj bini.

Slogan ovogodišnjeg Nišvil festivala je “Čekajući nacionalni status”, kojim organizatori izražavaju nadu da sledeći jubilarni trideseti Nišvil imati taj status.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x