VELIKI USPEH: Kik boks reprezentacija Srbije ekipno druga u svetu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Reprezentativci Srbije u kik boksu uspešno su završili sezonu sa novim selektorom Srđanom Radulovićem, koji je svoje dugogodišnje iskustvo preneo i na novu dužnost i nastavio pobednički niz po kojem je poznat. Tako nacionalni tim sa Nišlijom na čelu može da se pohvali sa ukupno osvojene 64 zlatne medalje na međunarodnim takmičenjima

Radulović je na takmičenjima izašao sa velikim brojem novih takmičara koji su iz više klubova došli da predstavljaju boje naše zemlje. Mnogi klubovi su po prvi put u istoriji dobili reprezentativca, pa tako Kosovska Mitrovica za 11 godina postojanja kluba po prvi put ima prvaka Evrope. Dres reprezentacije obukli su i takmičari iz Kikinde, Kragujevca, Rume…

Srđan Radulović, selektor reprezentacije Srbije u kik boksu

“Drago mi je da je dosta novih takmičara došlo do medalje na ozbiljnim takmičenjima. Stvorena je nova reprezentacija, podmlađena. Mnogi od njih nisu videli velike takmičare sa kojima su se našli u ringu. Ako sve to uzmem u obzir mogu da kažem da sam zadovoljan svojim startom u reprezentaciji Srbije”, istakao je Radulović.

On je dodao da nije gledao ko je u kom klubu, već pojedince. Dres reprezentacije obukao je samo onaj ko je dobar.

“Srbija je ekipno druga u svetu, rame uz rame sa Rusijom. To je veliki uspeh, ako znate da Rusija na takmičenje izađe sa preko 200 takmičara, a mi sa 40… U znak poštovanja zamenili smo trenerke ruski trener i ja, što samo znači da smo ipak mi te dve velesile u kik boksu”, kazao je Radulović.

Sumirajući prvu godinu na funkciji selektora srpske reprezentacije Radulović se prisetio da je već na prvom takmučenju, na Evropskom kupu u Karlovcima Srbija osvojila 13 medalja i zauzela prvo mesto u jakoj konkurenciji od ukupno 1600 takmičara. Nakon toga usledilo je Balkansko prvenstvo u Skoplju gde je 60 odsto medalja otišlo Srbiji. Naši reprezentativci su u svoju zemlju doneli 33 zlatne medalje, dok je drugoplasirani imao šest.

Uspešni su bili i seniori na Prvenstvu sveta u Italiji. Osvojili su dvanaest medalja: sedam zlatnih, četiri srebrne i jednu bronzanu. Aleksandar Konovalov je proglašen za najboljeg takmičara u ringu Svetskog prvenstvu Italiji, a Srpski nacionalni tim bio je najbolji na svetskoj listi uspešnosti u disciplini lou kik, dok je u disciplini K1 na drugom i trećem mestu.

I juniori se nisu obrukali. Na Prvenstvu Evrope u Italiji izborili su 21 finale. U finalu je naš tim prema Radulovićevim rečima pobacio, ali ipak se nije vratio bez medalja. Osvojeno je 6, zlatnih 15 srebrnih i 11 bronzanih, a ekipno je Srbija bila druga u lou kik disciplinini i peta u K1.

Usledio je i Svetski kup u Budimpešti, na kojem je našu reprezentaciju predstavljalo devet takmičara, a osvojili su 5 zlatinih medalja.

“Start je bolji nego što je iko očekivao, sem mene. Bio sam optimista od prvog dana. Niko nije očekivao ni toliki broj medalja. Bilo je i dosta sudijskih nepravdi, to su svi videli”, rekao je Radulović i dodao:

“Prva godina je bila najteža, sada već takmičari imaju međunarodno iskustvo i sigurno će biće bolji. Čini mi se i da nisu imali dovoljnu motivaciju da budu prvi, zadovoljni su i sa srebrom, nisu verovali u sebe. Na tome ću raditi u narednom periodu, a tačno znam i kako.”

Za ovakav uspeh zaslužni su i treneri. Radulović kaže da je i tu nova ekipa. Sa reprezentativcima rade Vlada Bogović iz Rume, Marko Simić iz Beograda, Željko Šobić iz Temerina, Marko Božović iz Mitrovice, Radomir Radomirović iz Kragujevca, Žarko Radović iz Bečeja.

“Svi su mladi, dobri, po prvi put u reprezentaciji kao treneri, ali su se dobro pokazali”, ocenio je Radulović.

Srđan Radulović je 2021. godine ponovo izabran za selektora. On je i ranije vodio reprezentaciju Srbije, tačnije od 2001. do 2018. godine. U svim klubovima u kojima je bio trener, pravio je vrhunske rezultate. Kik boks klub “Niš” je nekoliko godina proglašavan za najuspešniji klub u Srbiji a ispod njegovih fokusera iznedreno je preko 200 šampiona države, Balkana, Evrope i sveta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x