Veselinović: Anesteziranje građana Srbije pred inflatorni udar

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ilustracija, Srbija Vesti
Podelite vest

Predsednik sindikata “Sloga” Željko Veselinović izjavio je da “crna predviđanja” predsednika Srbije Aleksnadra Vučića o neminovnoj nuklearnoj kataklizmi i predstojećoj zimi bez hrane i energenata, koja će biti najgora u poslednjih 70 godina, vidi kao osmišljeno “anesteziranje naroda”.

Veselinović je u saopštenju naveo da se izjavom predsednika države skreće fokus sa trenutne inflacije i “galopirajuće erozije mita o Srbiji kao ekonomskom tigru i životu njenih građana u zlatnom dobu”.

“Radi se o poznatoj naprednjačkoj mantri, pripremi da se u vreme godišnjih odmora, tokom jula i avgusta, dopusti podizanje cena životnih namirnica, hleba, mesa, struje, komunalnih režija, telefonskih, internet i drugih usluga”, rekao je Veselinović koji će biti poslanik u novom sazivu Skupštine Srbije.

Prema njegovim rečima, “sličan igrokaz sa narodom” dogodio se i jula 2014. godine‚ kada je tadašnja Vlada u saradnji sa stranim privrednim komorama, napravila “anti-radnički Zakon o radu”, koji je, “oktroisano usvojen u parlamentu u vreme godišnjih odmora kako bi se otpor radnika i sindikata sveo na minimum”.

“Kao neko ko će izvorno predstavljati radnike u Skupštini, u obavezi sam da upozorim da postoji realna opasnost da građane umesto obećanog im blagostanja, mira i stabilnosti, čeka inflatorni udar, finansijska kriza i socijalna kataklizma, kojoj moramo svi zajednički iz opozicije i redova sindikata da se odupremo”, rekao je Veselinović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x