Veselinović: Vreme je za drugačije odnose Hrvatske i Srbije, za iskreno povezivanje i saradnju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BETAPHOTO/Ne davimo Beograd
Podelite vest

Odnosi Beograda i Zagreba ključni su za stabilnost regiona ali danas praktično ne postoje zbog decenija loših politika i dnevno-političkih kalkulacija elita koje su jahale na talasima nacionalizma, ocenio je Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd.

Kako je saopšteno iz tog pokreta, Veselinović je na skupštini hrvatske stranke Možemo ocenio da je “vreme za novi list saradnje, podrške i povezivanja regiona”.

“Imamo plan kako da povežemo region i želimo zajedno da radimo na stvaranju regionalne železnice, na zajedničkim rešenjima kako da udišemo vazduh koji nas ne ubija, želimo da radimo na budućnosti održive energije, želimo zajedničke investicije u obrazovanje i kulturu čije korene zajedno delimo. To je naša budućnost”, naveo je Veselinović.

Iz pokreta Ne davimo Beograd su naveli i da sa hrvatskom strankom Možemo “godinama” sarađuju kroz kontinuiranu razmenu iskustava i ideja i “prijateljske veze dve organizacije”.

Osim Veselinovića, u delegaciji pokreta Ne davimo Beograd, odnosno Zeleno-levog fronta, na skupštini hrvatske stranke Možemo, su i poslanik skupštine Srbije Robert Kozma i odbornica u skupštini Beograda Natalija Stojmenović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x