Vesić: Kompletan most preko Save do Republike Srpske biće izgrađen do kraja godine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: RTS video printscreen
Podelite vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić razgovarao je danas u Bijeljini sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem o radovima na izgradnji autoputa Kuzmin-Sremska Rača, sa mostom preko Save i tom prilikom rekao da će taj most biti završen do kraja godine.

Vesić je ukazao na to da će u narednih nekoliko godina Srbija i Republika Srpska biti povezane sa dva autoputa i dve brze saobraćajnice, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima, prva saobraćajnica Sremska Rača–Kuzmin biće duga 18 kilometara.

“Kompletan most preko Save će biti završen do kraja godine, pri čemu ćemo imati integrisan granični prelaz na autoputu na teritoriji Srbije, dok će na starom mostu biti integrisan prelaz na teritoriji BiH”, rekao je Vesić.

Ministar je istakao da Srbija finansira radove 80 odsto, dok se 20 odsto radova finansira iz budžeta Republike Srpske.

Pored toga, kako je ukazao, radi se i na autoputu Ruma–Šabac, koji će biti gotov do septembra, a nastavljaju se radovi i na brzoj saobraćajnici do Loznice, čiji se završetak očekuje do kraja 2024. godine.

Vesić je govorio i o putu za Badovince, koji će izlaziti na brzu saobraćajnicu Loznica–Šabac i biti još jedna veza između Srbije i Republike Srpske.

Prema njegovim rečima, završeno je i projektovanje puta Požega–Kotroman, dok se trenutno završava autoput do Požege.

Čubrilović je podsetio na to da je projekat izgradnje autoputa Kuzmin–Sremska Rača veoma važan, da radovi teku predviđenom dinamikom i da ukoliko budu rešena neka pitanja, kao što je nasip iz reke, radovi mogu da budu završeni i pre 2025. godine.

Čubrilović je naglasio da će resorna ministarstva nastojati da ispoštuju zahteve izvođača radova, ali i svih zainteresovanih na ovom prostoru.

Napomenuo je da i dalje postoje nerešeni imovinski odnosi, dva odsto na ukupnoj trasi, ali da to neće biti problem koji će se odražavati na planirani rok za završetak radova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x