Vesić: Nevreme nije nanelo veliku štetu javnoj saobraćajnoj infrastrukturi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Tanjug.rs video printscreen
Podelite vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić izjavio je danas da nevreme koje je pogodilo Srbiju nije nanelo veliku štetu na javnu saobraćajnu infrastrukturu.

Vesić je za Radio televiziju Srbije ocenio da šteta od nevremena nije bila velika kao što je to bio slučaj sa nedavnim poplavama.

Govoreći o nedavno usvojenom Zakonu o planiranju i izgradnji, Vesić je ocenio da taj zakon omogućava brže izdavanje građevinske dozvole, veću transparentnost, kao i veću zaštitu građana.

Kao najvažniju novinu naveo je da će svi investitori pre početka radova morati da predaju polisu osiguranja od štete trećim licima.

Dodao je i da će investitori biti u obavezi da pre dobijanja upotrebne dozvole daju dokaz o kretanju građevinskog otpada, što znači da će biti manje divljih deponija građevinskog otpada.

Prema njegovim rečima, tim zakonom uvešće se i obaveza da prilikom prodaje novih stanova obavezni deo kupoprodajnih ugovora bude i energetski pasoš, da bi se znala energetska svojstva tog stana i koliki će biti računi za struju.

Na primedbe opozicije da ukidanje naknade za konverziju ide u prilog velikim investitorima, kazao je da institut konverzije ne postoji nigde u istočnoj Evropi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x