Vesić: Odluka o cisternama s amonijakom koje su iskliznule iz šina kod Pirota

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti Ilustracija Pirot
Podelite vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastruktre Srbije, Goran Vesić rekao je da će danas biti odlučeno šta će se raditi s vagonima-cisternama s amonijakom koje su krajem prošle godine iskliznule iz šina kod Pirota.

On je za televiziju Pink kazao da će danas biti doneta odluka da li će se iz tih cisterni istakati amonijak ili će natovarene biti podignute i vraćene na šine i potom odvezene.

Objasnio je da će ta odluka biti doneta na osnovu mišljenja stručnjaka koji su radili na tim cisternama i lokalnog štaba za vanredne situacije, a i u skladu s procenom bezbednosti planirane operacije.

Podsetio je da su četiri cisterne isklizule iz koloseka i da je iz jedne curio amonijak, te naglasio da je po merenjima kvalitet vazduha, vode i zemljišta sada “sve apsolutno bezbedno za građane”.

Kazao je da su iskliznula četiri vagona cisterne iz kompozicija sa 21 cesternom od kojih je 20 bilo s amonijakom, a zadnja prazna.

“Šest cisterni je odvezeno u Smederevo gde je izvršeno merenje po nalogu tužioca, potom su poslate u Šabac – ka krajnjoj destinaciji, tri cisterne su u drugim stanicama i ići će na merenje, a sedam cisterni je odvezeno u Dimitrovgrad”, objasnio je on.

Po rečima Vesića, pošto se odluči šta će se raditi sa četiri preostale cisterne, pruga će se popraviti i osposobiti za saobraćaj.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x