Vesić (SNS): Srpski blok odgovor na situaciju u kojoj će se Srbija nalaziti narednih nekoliko godina

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/BeoInfo/Predrag Mitić
Podelite vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je danas da je ideja osnivanja “srpskog bloka”, koji najavljuje predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, odgovor na situaciju u kojoj će se Srbija nalaziti narednih nekoliko godina.

“Ideja osnivanja ‘srpskog bloka’ je da se na jednom mestu okupe one stranke, udruženja građana i pojedinci u čijoj politici je Srbija na prvom mestu, bez obzira na njihove političke razlike, bez obzira da li se nalaze levo, desno ili u političkom centru”, rekao je Vesić za TV Hepi.

Po njegovim rečima, na taj način bi bilo artikulisano rešavanje najznačajnijih pitanja za Srbiju, navodeći da su pitanja poput Kosova i Metohije i krize nešto oko čega bi stranke trebalo da se okupe.

Ocenio je da će biti teško formirati “srpski blok”, što se, dodao je, moglo videti na posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, kada opozicione stranke nisu bile spremne da glasaju za izveštaj vlade i pokažu jedinstvo po tom pitanju.

Komentarišući pisanje medija da bi on mogao da bude “koordinator srpskog bloka”, Vesić je kazao da “ne postoji ta funkcija, niti će se tako zvati”.

Vesić se osvrnuo i na to što je mandatarka Vlade Srbije Ana Brnabić u ponedeljak rekla da bi “volela da ga vidi u svom timu”, naglašavajući da će ona odlučiti ko će biti na kojoj poziciji, ali je dodao da mu “prijaju te reči i da voli da radi sa njom”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x