Vesić: U Leštanima je od posledice eksplozije oštećeno 70 kuća

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da je u Leštanima, od posledice ekplozije u fabrici “Edepro”, oštećeno 70 kuća. Vesić, koji je jutros obišao Leštane i razgovarao sa meštanima i rukovodstvom opštine Grocka je rekao za RTS da je formirana komsija koja će utvrditi visinu štetu.

“Oštećeno je, prema prvim procenama, manje ili više, 70 kuća, a nijedna od njih nije oštećena tako da u njoj ne može da se stanuje”, rekao je on

Naveo je da jedna kuća “ima malo veće kratere, veličine od oko jednog metra krovu”, te dodao da će njena sanacija početi već danas. Rekao je i da će Gradska opština Grocka, kojoj pripadaju Leštani, isplatiti i jednokratnu pomoć porodicama nastradalih. Poručio je meštanima da će i opština Grocka i Grad Beograd biti uz njih i u ovoj teškoj situaciji.

RTS je objavio da je nastavljena pretraga terena posle jučerašnje eksplozije u fabrici protivgradnih raketa u naselju Leštane, u kojoj su dva radnika izgubila život a 16 je povredjeno.

Noć je protekla mirno u fabrici protivgradnih raketa “Edepro” u Leštanima, gde je došlo do eksplozije. U fabrici dežuraju dve vatrogasne ekipe, ali novih detonacija nije bilo. Uzrok eksplozije nije još poznat.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x