Vesić u Pirotu: Nema razloga za paniku zbog amonijaka, ali ima za oprez

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesic, Foto: BetaPhoto /Miloš Miškov
Podelite vest

Ministar građevinarastva, saobraćaja i infrastruktre Goran Vesić je rekao danas da su u Pirotu, posle prevrtanja vagona i curenja amonijaka, izvršena merenja na pet gradskih lokacija i da nije utvrđeno prisustvo tog jedinjena u vazduhu.

Vesić, koji je jutros stigao u Pirot je kazao za RTS i da mesta za paniku nema ali da, kako je dodao, “za oprez ima”. Rekao je i da građani treba da budu oprezni i da poštuju preporuke nadležnih.

Kazao je da je resorno ministarstvo formiralo dve komisije kako bi utvrdile sve činjenice u vezi, juče popodne lskliznuća iz šinja vagona cisterne s amonijakom.

Upitan šta je uzrok iskliznuća iz šina te cisterne i ukazivanja novinara da se to nije desilo prvi put, Vesić je odgovorio da je to loša infrastruktura, te da mu ne treba komisija da bi to utvrdio. Dodao je da je pitanje zašto se tri godine čekalo za raspisivanje tendera za rekonstrukciju tog dela pruge, iako je, kako je kazao, novac obezbeđen iz kredita.

Zahvalio je pripadnicima Sektora Ministarstva unutrašnjiih poslova (MUP) za vanredne situacije na angažovanju kao i predstavnicima lokalnih vlasti. Predstavnik tog sektora MUP-a Boban Stefanović je kazao da su tokom intervencije dva vatrogasca povređena i da je njihovo zdravstveno stanje dobro.

Rekao je i da su pripadnci tog sektora od momenta kada su obavešteni o akcidentu bili na terenu i da su organizvoali evakuaciju ljudi sa dela auto puta u blizi iskliznuća cisterne s amonijakom .

Dodao je da je 56 osoba ukupno evakuisano sa auto puta, naplatne rampe…

U Pirotu je na snaza vanredna situacija zbog curenja amonijaka iz cisterne koja je juče popodne iskliznula iz šina. Zbog raznih zdravstvenih tegova medicinski je zbrinuto više od 50 osoba.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x