Vesić: Uklonjena divlja deponija na Čukarici sa 300 kubnih metara građevinskog otpada

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: facebook Горан Весић
Podelite vest

Divlja deponija na kojoj se nalazilo 300 kubnih metara građevinskog otpada na starom Obrenovačkom putu u beogradskoj opštini Čukarica uklonjena je danas, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

“Ovo ne bacaju građani, već neodgovorne firme, koje inače od investitora uzimaju novac da šut voze tamo gde i treba, u Vinču. Oni to ne rade, već bacaju na prvu slobodnu livadu, zagađuju životnu sredinu, uništavaju grad, a istovremeno novac koji bismo mogli da potrošimo za pametnije stvari trošimo na čišćenje divljih deponija”, kazao je Vesić prilikom obilaska te deponije, preneo je Beoinfo.

On je precizirao da je od početka godine do sada uklonjeno 25 deponija sa oko 20.000 metara kubnih i da je za to grad potrošio 25 miliona dinara, uz ocenu da trajnog rešenja neće biti dok se ne promeni zakon.

“Sačekaćemo novu vladu. Verujem da će biti prihvaćeno da se izmeni Zakon o planiranju i izgradnji i da postoji obaveza investitora da prilikom dobijanja upotrebne dozvole daju dokaz o kretanju građevinskog otpada, jer tako više nećemo imati ovakve divlje deponije”, kazao je on i ocenio da bi drugo rešenje moglo da bude povećanje kazni.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x