Vesni Goldsvorti nagrada Momo Kapor za roman Gvozdena zavesa

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Vesna-Goldsworthy,-photo-Liz-Seabrook-(1)
Podelite vest

Nagrada “Momo Kapor” za književnost uručena je danas u Skupštini Beograda književnici Vesni Goldsvorti za roman “Gvozdena zavesa – Ljubavna priča”.

Kako su saopštili organizatori, srebrnu plaketu sa motivom školice i novčanu nagradu uručili su joj predsednik Upravnog odbora Zadužbine “Momčilo Moma Kapor, Matija Bećković i predstavnici Erste banke kao pokrovitelja nagrade.

Odluku da nagrada pripadne autorki romana “Gvozdena zavesa” jednoglasno je doneo žiri koji su činili književnik Muharem Bazdulj, književnik i književni kritičar Vule Žurić i novinarka Radmila Stanković.

Nagrada “Momo Kapor” dodeljuje se od 2011. godine svakog 8. aprila, na rodjendan poznatog pisca, i to naizmenično za književnost i za likovnu umetnost.

Ovogodišnji laureat Vesna Goldsvorti više od 35 godina živi i radi u Londonu kao profesor kreativnog pisanja i engleske književnosti na univerzitetima Kingston, Ekseter i Istočna Anglija i jedina je srpska književnica koja piše na engleskom jeziku.

Član je britanskog Kraljevskog književnog društva a do sada je objavila pet knjiga na engleskom jeziku koje su prevedene na dvadesetak svetskih jezika.

Kritike romana “Gvozdena zavesa” objavili su londonski Tajms i Sandej Tajms a Gardijan je u februaru proglasio “Knjigom dana”.

Foto-Ljiljana-Kapor

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x