Sinoć je u bioskopu Cine Grand u Delta Planetu premjerno prikazan dokumentarno-igrani film City Grupe i producenta Olivera Paunovića.

Dokumentarno-igrani film „Zlatibor, planina bogova“ oduševio Nišlije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Produkcija Veljković
Podelite vest

Povodom veka i tri decenije organizovanog turizma na Zlatiboru, Turistička organizacija Zlatibor i Opština Čajetina u kooprodukciji sa City Grupom iz Niša gostima zlatne planine poklonili su dokumentarno-igrani film „Zlatibor, planina bogova“.

Ovaj film prikazuje svu lepotu zlatiborskog kraja ali i čuva duh i istoriju Zlatiboraca za buduća pokolenja.

Ovaj film je prikazan na festivalu turističkog filma u Vrmdži, kraj Sokobanje i pored velike konkurencije osvojio je prvu nagradu i dobio Gran pri za najbolji turistički film.

Ovu istorijsko-turističku priču, po tekstovima Milisava R. Đenića i Snežane Đenić dočarali su pre svih glumci užičkog Narodnog pozorišta.

Prvi među jednakima i jedan od najpopularnijih savremenih srpskih glumaca  Nebojša Dugalić, je svojim glasom i pojavom obojio ovu filmsku priču o Zlatiboru.

Lepote zlatne planine okom kamere zabeležio je Bojan Jovanović a igrane scene i montažu radio je Boban Rajković. Za komponovanje muzike bio je zadužen Bane Radulović a za ton Nikola Mladenović i Dejan Mirković. Scenario i glavnu rediteljsku reč imao je Vladimir Ristić.

Sve je budnim okom propratio i na kraju realizovao producent Oliver Paunović, ispred niške City Grupe.

Oliver Paunović, producent na premijeri filma u Cine Grand-u; Foto: Produkcija Veljković

“Niko do sada nije uradio ovo za Zlatibor što je naša produkcija. Puno arhivskih snimaka, slika sve je danas deo našeg dokumentarca i lako dostupno široj populaciji. U stvaranju filma pomogli su Zlatiborci i iz svojih arhiva vadili porodične slike, to je sva lepota ovog filma. Na premijeri na Zlatiboru bilo je puno suza u publici i to me još uvek drži kao utisak”, kazao je Paunović.

On dodaje da je presrećan što je sinoć u Nišu bila puno sala Cine Grand-a.

“To samo dokazuje da naš rad prepoznaju mnogi i dolaze da vide naše dokumentarce čak i kada tema nije niška. Ovaj film odvaja se još po tome što po prvi put u našim dokumnatrnim filmovima imamo i igrane scene, koje su dobile odlične kritike. Pokazali smo da i to umemo”, kaže uz osmeh Paunović.

Idejni tvorac za nastavak ovog dokumentarno-igranog ostvarenja je direktor TOZ-a Vladimir Živanović, koji je želeo da kroz istorjiski važne datume, opiše svu lepotu Zlatibora. Živanović i Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina bili su gosti niške premijere.

Nakon premijere u Nišu film će biti premijerno prikazan u Novom Sadu i Beogradu a zatim na raznim festivalima u zemlji i inostranstvu kao i na nacionalnim televizijama.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x