Najmagičnije mesto na Staroj planini – Vodopadi VURNJE

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Vodopadi VURNJE, Stara planina; Foto: Nemanja Jovanović
Podelite vest

Blizanci Nikola i Nemanja Jovanović (34) iz Niša, ljubitelji prirode i fotografije, sa prijateljima SКY RIDERS Niš, obišli su jedno od najlepših mesta na Staroj planini – Vurnje.

Scene kao iz filmova ”Gospodari prstenova”, mogu jedino svedočiti uporni avanturisti koji prevale put u dužini oko 24 kilometara.
Za obilazak svih vodopada Vurnje, potrebno je oko 10 sati pešačenja iz Toplog dola.
“Možda najlepši su Koritski i Javorov skok a probijanje kroz predele nalik je probijanju kroz džungle, prelazak potoka, penjanje uz stene uz pomoć kanapa. Ljudi u ove delove retko zalaze, ako i dođu to je moraju da savladaju veoma nepristupačan teren i dužinu staze”, rekao je Nemanja Jovanović za Niške Vesti.

Pravo vreme za obilazak je jun mesec kada su obilne padavine, vegetacija u punoj snazi, vodostaj idealan…

“Tada su prizori neverovatni, sam prirodni ambijent predstavlja pravi raj za sve zaljubljenike u netaknutu prirodu”, kazao je Jovanović.
On dodaje da VURNJE spadaju u jedno od najdivnijih mesta na Staroj planini, zbog svojih prelepih vodopada, divljine, nepristupačnog terena, bogatog makro i mikro sveta, tajnovitih predela i uzbuđenja koje nosi.
“Bajkovito-magične scene kada se kroči na ovakvo mesto ostavljaju bez daha. Osećaj zadovoljstva u isto vreme provučen adrenalinom, strepnjom, oprezom i strahom, stvara nerealne slike koje se urezuju u sećanja, a euforija ostaje narednih 10 dana. Sutradan, sav umor se sve zaboravlja…. Sve što ostaje jeste žudnja i dozivanje unutrašnjeg duha da ponovo iskusi to isto mesto iznova i iznova”, kaže Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x