Više javno tužilaštvo u Nišu: Sanduloviću određen pritvor

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Beograd, 29.12.2023. - Konferencija za novinare Republikanske stranke sa temom "Ponovo kradja izbora u Srbiji 2023. godine" na kojoj je govorio predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulovic (na fotografiji) odrzana je danas u Pres centru UNS-a u Beogradu. (BETAPHOTO/Pres centar UNS)
Podelite vest

Više javno tužilaštvo u Nišu je sinoć potvrdilo da je predsedniku Republikanske partije Nikoli Sanduloviću određen pritvor.

Glavna javna tužiteljka Borica Mitić je u odgovoru Radiju Slobodna Evropa navela da je Sanduloviću zadržavanje određeno zbog “sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti”.

Sandulović je 2. januara na društvenoj mreži Iks (X) objavio snimak svoje posete kompleksu “Adem Jašari” na Kosovu, gde je položio venac na spomenik povodom sukoba marta 1998. godine, kada je ubijeno 50 članova porodice Adema Jašarija, jednog od osnivača Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Njegov advokat Čedomir Stojković objavio je da su Sandulovića potom uhapsili pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA), koji su ga, kako tvrdi, “tukli i primenili brutalno nasilje”.

Stojković je na društvenoj mreži Iks napisao da je Sandulović u četvrtak, kada je uhapšen, zbog toga odveden u Vojnomedicinsku akademiju (VMA), gde je držan do popodne bez davanja bilo kakvih obaveštenja njegovoj porodici ili advokatima.

O slučaju Sandulovića oglasio se i kosovski premijer Aljbin Kurti, koji je ocenio da je “teško prebijanje Sandulovića od strane srpske tajne službe pokazatelj šta će se desiti građanima Srbije ako se usude da prihvate istinu i teže pomirenju”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x