Viši sud odredio pritvor do 30 dana za upravnika niškog zatvora i još dve osobe

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto. Pixabay.com
Podelite vest

Viši sud odredio je pritvor do 30 dana za upravnika niškog zatvora i još dve osobe koje su osumnjičene za malverzacije prilikom uslovnog otpusta zatvorenika.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu nakon saslušanja osumnjičenih D.P, S.M i H.J. doneo je rešenje kojim je im odredio pritvor u trajanju do 30 dana, saopštio je danas Viši sud.

Za D.P. i S.M. pritvor je određen zbog određenih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Pritvor je određen H.J. zbog opasnosti od bekstva, i okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će ponoviti krivično delo.

Protiv rešenja o pritvoru osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Osumnjičenom D.P. se stavlja na teret udruživanje radi krivičnih dela i primanje mita, dok se S.M. i H.J. za udruživanje i za pomaganje u primanju mita, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je, posle saslušanja upravnika niškog zatvora i još dve osobe, predložilo sudu da svima bude određen pritvor, rečeno je juče agenciji Beta u tom tužilaštvu.

Saslušani su D.P. (50), upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, S.M. (59), zaposlena u tom zavodu, kao i H.J. (61).

U tužilaštvu su naveli i da će danas biti saslušan D.I. osumnjičen za davanje mita.

Ministarstvo unutrašnjiih poslova (MUP) je preksinoć saopštilo da je D.P. uhapšen zbog sumnje da je uz pomoć drugih osoba malverzacijama omogućavao uslovni otpust zatvorenicima.

Osumnjičeni se terete da su među osuđenicima u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu pronalazili one sa izdržane dve trećine kazne, kojima su za 5.000 evra ishodovali pozitivnu ocenu vladanja i ponašanja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x