Viši sud: Svaki sudija drugostepenog građanskog odeljenja duži 3.000 predmeta u radu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: B.Lj.
Podelite vest

Predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović izjavio je da svaki sudija drugostepenog građanskog odeljenja duži 3.000 predmeta u radu a celokupno odeljenje 75.000 zbog čega kako je naveo, građani i po nekoliko godina čekaju na odluke po žalbama.

Stepanović je za praznično izdanje lista Politika ocenio da “hronična opterećenost” tog suda nema veze sa brojem sudija već sa “sistemskim problemima koji proizlaze iz široke nadležnosti Višeg suda”.

“Kao predsednik suda sam se tokom godine u nekoliko navrata obraćao zahtevom za delegaciju nadležnosti predsedniku Vrhovnog kasacionog suda sa podrobnom analizom opterećenosti rada drugostepenog građanskog odeljenja, budući da u ovom trenutku svaki sudija duži 3.000 predmeta u radu a čitavo odeljenje ukupno 75.000. Međutim, odgovor do danas nismo dobili”, naveo je Stepanović.

Dodao je da je broj postupaka pred antikoruptivnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu “u stalnom porastu” kao i da se suđenja za korupciju zakazuju u “razumnim rokovima u proseku od 40 dana”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x