VJT podnelo zahtev za prikupljanje informacija o lažnom video zapisu Vučevića na Fejsbuku

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Jutarnji Program TV Happy printscreen
Podelite vest

Posebno odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja zbog video zapisa u kom je upotrebom veštačke inteligencije kreirana izjava premijera Srbije Miloša Vučevića.

Kako se navodi u saopštenju, zahtev je podnet policijskim službenicima Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, a povodom video zapisa koji je objavljen na društvenoj mreži Fejsbuk na nalogu pod nazivom “Corvus01”.

Dodaje se da je tim zahtevom zatraženo od “Meta Platforms” uklanjanjanje naloga na društvenoj mreži, kako je navedeno, uz prethodno prikupljanje podataka o nalogu i njegovom korišćenju.

“Posebno odeljenje visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu apeluje na građane da prilikom korišćenja interneta budu obazrivi i da pažljivo čitaju tekstove i gledaju, odnosno slušaju audio i video zapise na internetu, te da ukoliko su usled ovog ili sličnih događaja dovedeni u zabludu da na svoju štetu nešto učine, podnesu prijavu dolaskom u prostorije tužilaštva ili putem elektronske poste vtk@vtk.jt.rs”, piše u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x