VJT tvrdi da Transparentnosti nisu dostavili odgovor da je tužiteljka Savović tražila premeštaj

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Bojana Savović pritnscreen TV Nova S

Više javno tužilaštvo (VJT) saopštilo je da organizaciji Transparentnost Srbija nije dostavilo odgovor da je zamenica javnog tužioca Bojana Savović “tražila premeštaj”.

Transparetnost Srbija (TS) je ranije saopštila da je VJT u odgovoru na zahtev te organizacije za pristup informacijama, potvrdilo da ne postoji dokaz da je tužiteljka Bojana Savović tražila premeštaj iz Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije. TS je navela da tužilaštvo nije dostavilo tražene kopije izmena i dopuna godišnjeg rasporeda zamenika javnih tužilaca u 2022. i 2023, iz čega bi se moglo videti koje su promene vršene, kada i iz kojih razloga.

Istakli su da su ove informacije bitne, zato što je Više javno tužilaštvo, nakon istupanja Bojane Savović i Jasmine Paunović tvrdilo da nije bilo “skidanja sa predmeta” istrage jedne od zloupotreba u EPS-u, već da je reč o “izmeni rasporeda”.

Više javno tužilaštvo u saopštenju tvrdi da su sa izmenama rasporeda upoznati nadležni organi Apelaciono javno tužilaštvo u Beogradu, Republičko javno tužilaštvo i Državno veće tužilaca, i dodali su da je organizacija Transparetnost Srbija u odgovoru na zahtev za informacije od javnog značaja, upućena na Informator o radu koji je objavljen na sajtu tužilaštva.

“Podsećamo da je predmet ‘EPS’ uspešno realizovan i da je u fazi istrage, a osumnjičeni su i dalje u pritvoru”, navodi VJT.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x