VJT: Uhapšeni zbog otimanja kladioničarskog dobitka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Google StreetView printscreen
Podelite vest

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu pokrenulo je istragu protiv petorice osumnjičenih za razbojništvo počinjeno 1. oktobra ove godine, kada su pretukli V. LJU. i oduzeli mu novac koji je on prethodno preuzeo iz jedne kladionice na Novom Beogradu, na ime dobitka na online klađenju.

Osumnjičeni Vuk M. (18) i Jovan C. (21) na saslušanju su se branili ćutanjem, dok su Petar A. i Bogdan P. priznali izvršenje krivičnog dela, saopštilo je VJT. Ova četvorica osumnjičenih uhapšeni su krajem novembra, dok je Petar A. uhapšen 23. oktobra i nalazi se u pritvoru. Nakon saslušanja osumnjičenih tužilaštvo je ukinulo zadržavanje Andreju R. i Borganu P, koji će se braniti sa slobode.

Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Vuku M. i Jovanu C. odredi pritvor.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo “razbojništvo”, izvršeno u grupi, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 15 godina.

Sumnja se da su 1. oktobra oko 15.50 časova na Novom Beogradu, uz upotrebu sile od oštećenog V. Lj. uzeli 810.000 dinara i 1.150 evra.

Dan ranije, Vuk M. je u kladionici saznao da je njegov poznanik V. Lj. dobio na onlajn klađenju dobitak od preko milion dinara i da je zakazao isplatu za 1. oktobar.

Vuk M. je nakon toga, kako se sumnja, ovu informaciju preneo ostalim osumnjičenima i još dvojici NN lica, pa su se dogovorili oko načina izvršenja krivičnog dela, za koje su nedugo zatim kupili tri mobilna telefona i tri SIM kartice, kao i kutiju hirurških maski i rukavica.

Sutradan su osumnjičeni čekali da oštećeni podigne novac iz kladionice, pa su ga tukli pesnicama, čekićem i replikom pištolja i oduzeli mu novac.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x