Vlada Srbije: Proširenje graničnog prelaza Preševo-Tabanovce biće završeno pre leta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Radio-televizija Vojvodine printscreen
Podelite vest

Vlada Srbije saopštila je danas da će radovi na poboljšanju saobraćajnog pristupa na graničnom prelazu sa Severnom Makedonijom “Preševo – Tabanovce”, koji podrazumevaju proširenje pristupnih saobraćajnica sa srpske i makedonske strane, biti završeni pre početka leta.

Radovi koji danas započinju sa makedonske strane, na srpskoj granici počeće sledeće nedelje, a očekuje se da će biti završeni u prvoj polovini narednog meseca, pre početka turističke sezone i da će pored određenog smanjenja gužvi na granicama olakšati i trgovinu između dve zemlje, navedeno je u saopštenju.

Podseća se da se u periodu koji sledi očekuje početak primene mera priznavanja sertifikata za vaganje teretnih vozila između uprava carina dve zemlje, čime će biti skraćeno vreme za sprovođenje carinskih formalnosti.

Ove mere, kako je istaknuto, doprineće ubrzanom protoku na graničnom prelazu “Preševo – Tabanovce” i smanjenju troškova putnika i privrednih subjekata, što će pozitivno uticati na međunarodnu trgovinu u čitavom regionu.

Radovi na graničnom prelazu deo su Inicijative Otvoreni Balkan.

Rekonstrukcija prelaza je jedan od rezultata memoranduma koji su potpisale vlade Severne Makedonije i Srbije, koji sadrži mere za ubrzanje kretanja vozila, ljudi i robe preko državne granice.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x