Vlada Srbije: Radna grupa dogovorila sprovođenje preporuka ODIHR o izborima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada Srbije
Podelite vest

Vlada Srbije je saopštila da je Radna grupa za unapređenje izbornih uslova u Srbiji danas detaljno razmotrila sve preporuke Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) i da su “dogovoreni naredni koraci u cilju njihove implementacije”.

ODIHR je u Konačnom izveštaju o decembarskim izborima u Srbiji dao 25 preporuka za unapređenje izbornog procesa. U saopštenju Vlade Srbije piše da premijerka Ana Brnabić prisustvovala sastanku te Radne grupe na njen poziv, a bili su i predstavnici ODIHR i Delegacije EU u Srbiji.

Brnabić je zahvalila predstavnicima ODIHR-a zbog “institucionalne saradnje” koja traje od 2019. i zbog “profesionalnog pristupa i izveštaja nakon decembarskih izbora 2023.” u Srbiji.

“Predstavnici ODIHR-a pozdravili su spremnost Vlade Srbije za nastavak rada na unapređenju izbornih uslova, o čemu svedoči i ovaj, prvi u nizu, sastanak Radne grupe, samo nekoliko dana nakon finalnog izveštaja ove institucije”, piše u saopštenju.

Prema njihovim rečima, to dodatno svedoči o tome koliku važnost Vlada Srbije pridaje sprovođenju preporuka ODIHR-a – piše u saopštenju. Brnabić je izrazila uverenje da će pored aktuelnog rada na preporukama, i novi sastav Vlade Srbije nastaviti konstruktivnu saradnju na sprovođenju preporuka i unapređenju izbornog procesa.

“Na sastanku su detaljno razmotrene sve preporuke ODIHR-a i dogovoreni su naredni koraci u cilju njihove implementacije”, navodi Vlada.

Radna grupa će, kako je saopšteno, zasedati i narednih dana “kako bi preporuke ODIHR bile implementirane u najkraćem mogućem roku”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x