Vlada Srbije usvojila Mapu puta za podršku energetici

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti/OSR
Podelite vest

Minstarstvo rudarstva i energetike objavilo je danas da je Vlada Srbije usvojila “Mapu puta za podršku energetici”, čime su se stekli uslovi za potpisivanje Finansijskog sporazuma sa Evropskom komisijom za IPA 2023, kojim će biti obezbeđeno 165 miliona evra direktne sektorske budžetske podrške za energetiku.

“Mapa puta usredsređena je na neposredne potrebe sa ciljem da se u ovim kriznim vremenima pruži podrška najugoženijim domaćinstvima i malim i srednjim preduzećima, ali i nastavi putem energetske tranzicije”, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, saopštilo je ministarstvo.

Ministarka je još jednom zahvalila Evropskoj uniji što je u vreme svetske energetske krize prepoznala važnost podrške Srbiji i opredelila značajna finansijska sredstva.

“Usvajanje ‘Mapa puta za podršku energetici’ dodatno će učvrstiti insitucionalni odgovor države na energetsku krizu i od izuzetnog je značaja za dalje unapređenje energetske stabilnosti u Srbiji”, naglasila je Đedović.

Dokument je usaglašen putem javnog konsultativnog procesa sa svim zainteresovanim stranama, javnim institucijama, organizacijama civilnog društva, Evropskom komisijom, kao i međunarodnim finansijskim institucijama.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x