Vlada Srbije zabranila uvoz peleta na tri meseca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Vlada Srbije donela je odluku o privremenoj zabrani uvoza peleta od drveta, u cilju neophodne zaštite života i zdravlja biljaka i životinja, objavila je danas eKapija. Ograničenje uvoza uvodi se na period od 90 dana.

Profesor Šumarskog fakulteta u Beogradu Branko Glavonjić rekao je nedavno za Radio-televiziju Srbije da je blaga zima uticala na pad potrošnje, samim tim i pad potražnje za ogrevnim drvetom, ali i drugim tipovima drvnih goriva.

Prema rečima Glavonjića, u ovom trenutku cene su niže između 700 i 1.500 dinara po jednom prostornom metru, u zavisnosti od regiona.

“Cene peleta su niže za 4.000 do 6.000 dinara, odnosno između 15 i 20 odsto u poređenju sa cenama, koje su bile sredinom januara ove godine”, rekao je Glavonjić.

Od šest velikih fabrika za proizvodnju peleta, samo je jedna fabrika radila od početka godine do danas, dok ostale su ostale radile sa prekidima ili nisu radile.

“Proizvođači su se obratili Vladi Srbije za pomoć, koja je pokazala veliku zainteresovanost da im pomogne”, rekao je Glavonjić, piše eKapija.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x