Vladimir Đorđević (POКS): Deca u školama su uplašena i uznemirena, to je poražavajuće za svakog roditelja, nastavnika i profesora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

„Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS), konstantno apeluje da ova vlast treba da preduzme mere suzbijanja nasilja na ulicama Beograda. Odavno živimo u društvu u kom je nasilje svakodnevnica i apsolutno se ništa ne preduzima. Postavili ste „školske policajce“, posle 9 meseci kursa, bez znanja i ovlašćenja, sa kojima bi trebali da uoče ili pristupe problemu?

Prošlo je 10 meseci, a niko nije preuzeo odgovornost za zločin nad decom, koje je počinilo dete. Sada u Beogradu imamo i nove slučajeve nasilja, građevinska mafija radi punom parom u svim gradskim opštinama, malverzacije na veliko ne prestaju, nameštanje tendera za stranačke firme, prodaja državne zemlje u bescenje za tajkune i strance…

Apelujem da se pod hitno ukinu rijaliti programi na nacionalnim frekvencijama jer ih zbog istih nisu ni dobili, ukidanje svih kladionica koje nisu u skladu sa zakonom, a mnoge ih dokumentovano krše, zabrana za sve poznate ličnosti da reklamiraju bolesti zavisnosti, nasilje, prevare i slično.

Uvesti obaveznu edukaciju za roditelje, decu, nastavnike i profesore o prevenciji nasilja. Deca u školama su uplašena i uznemirena, to je poražavajuće za svakog roditelja, nastavnika i profesora. Država ne reaguje jer nema rešenje, a u međuvremenu, u školu može da uđe i unese ko šta hoće.

Vlast nije uspela da pronađe ni jedan efikasan mehanizam uz pomoć koga će se smanjiti na najmanju moguću meru svaka pomisao vezana za nasilje od strane bilo koga u društvu, naročito dece. Poražavajuća činjenica je da sve ovo znamo iz slučajeva koji su dostupni javnosti, a u suštini, šta sve može da se desi zbog ovakvog stanja u koje su nas doveli nestručni kadrovi, ne smemo ni da pomislimo.“, poručio je Vladimir Đorđević, Narodni poslanik i potpredsednik Pokreta obnove Кraljevine Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x