Vladimir Kovačević: Ne može se preticati inflacija povećavanjem plata i penzija

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Pokret "Da se struka pita"/DS
Podelite vest

Predsednik pokreta “Da se struka pita” Vladimir Kovačević izjavio je danas da je dobra odluka povećati minimalac na račun rasterećenja poslodavaca od poreza i doprinosa za isplate tih zarada, ali da sa planiranim rasterećenjem koje je najavio predsednik države Aleksandar Vučić, povećanje će i dalje ostati kozmetičko.

“Verujem da predsednik Srbije najavom povećanja penzija od 18,2 odsto do januara 2023. godine ima dobru nameru, ali malo bi se koji domaćin usudio da u nadolazećoj krizi povuče ovakav potez. Mislim da je on potupno neracionalan i u domenu je populizma. Ne može se preticati inflacija povećavanjem plata i penzija, već intenzivnim privrednim rastom, koji je od početka godine u Srbiji izostao”, ocenio je Kovačević u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, u uslovima energetske krize i inflatornog toka svi raspoloživi finansijski resursi moraju biti usmereni ka srpskoj ekonomiji i supstituciji svega što uvozimo, proizvodima koji sami proizvodimo.

“Samo zemlje sa razvijenim sopstvenim resursima i zaokruženom proizvodnjom svih dobara koje inače troši može biti i politički nezavisna. Taj zadatak do sada nikada nismo obavili i krajnje je vreme da se upustimo u njegovo izvršenje”, tvrdi Kovačević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x