Vladimir Kovačević: Pogrešno je da se Srbija u razvoju oslanja samo na strane investitore

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Pokret "Da se struka pita"/DS
Podelite vest

Predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević ocenio je danas da je porešno da se ekonomski razvoj Srbije oslanja samo na privlačenje stranih investitora.

“Gotovo svakih par dana imamo potvrdu koliko je pogrešna odluka Vlade Srbije da se masivnim finansijskim podsticajima oslanja samo na strane investitore”, naveo je Kovačević u saopštenju.

Dodao je da je jednostavnije bazirati ekonomski razvoj samo na direktnim stranim investicijama zapostavljajući domaće investitore, ali je to potpuno pogrešno.

“Zapravo, ako na čelu države imate ljude bez iskustva više od dve decenije, u ekonomiji je to neoprostivo. Posledice su fatalne i scenario je, nažalost, baš takav kakvog sam najavljivao i pre dve godine. Imamo sada iznenađene radnike na ulicama, a fabrike zatvorene”, rekao je Kovačević.

Istakao je da je “omamljivanje stranih investitora novcem srpskih građana kratko trajalo jer se nakon završene ugovorne obaveze stranci vraćaju u svoje zemlje”.

“Ne može se prečicom i sa strancima graditi stabilan ekonomski razvoj, zbog toga hitno treba da se vratimo domaćoj proizvodnji, naprav otklon od uvoza i izgrade fabrike koje će proizvoditi sve ono što uvozimo”, predložio je Kovačević.

Po njegovim rečima “srpski privrednici nemaju rezervno tržište i rezervnu državu i zbog toga su na dugi rok pouzdan partner sopstvenoj državi”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x